pageviewer

Monday, February 15, 2010

MELAKA BANDAR BERSEJARAH.

14-15 feb kami bertolak ke melaka...ade kenduri kawen anak kawan ayah..kami konvoi beramai2 dgn askar..ayh plan after pg kenduri kawen kami akan melancong ke melaka..hahahaah.;p;pp wah sgt seronok!!!! sbb rse dah lme sgt xpg melaka..mse kecik2 dlu ayh rajin bwk kitorg..lepas je kenduri kawen kami bertolak ke bndar melaka..hahaha...jln jem kot.tp nk wat cne kan, besela cuti CNY..mmg penuhla org..especially tourist from SINGAPORE..nak xnk kami kne lalui jgk..huhuhu...kami bermlm di hotel equatorial..hotel ni mmg strategik tempt die sbb dkt dgn Dataran Pahlawan(DP),Mahkota Parade(MP),Menara Taming Sari, Melaka Cruise and etc..kebetulan kat melaka ade cousin ayah..so kitorg dibwa utk mkn di UMBAI(restoran popular dgn ikan bakar) tp malangnya rmi sgt org..jd kami mkn ikan bakar di Alai..sdp jgk..org xyah ckpla...sume restoran ikan bakar penuh..mkn2..dlm pkl 11 kami pergi naek Melaka Cruise..melihat suasana kg. Morten..mcm2 la..pegi blek 45 min..berbaloi-baloi ;p;pp hahahah..esok pg kitorg gerak ke menara tming sari..mule2 nk pg smlm tp sedang diperbaiki plak..sades..alhamdulillah nsb bek pg ni blh naek..kitaorg yg first kot yg naek.hahahah..rse bangga plak;p;pp mse nak naek mmg laju..agak gayat la..then die akan stay kat puncak dan berpusing...melihat keindahan di negeri Melaka...tp sekejap je rse naek menara tu..tup2 dah turun..7min je..then kami gerak ke DP tuk membelu cenderahati.;;]]] pkl 12.30 kami check out dan beransur pulang ke rumah...ptg tu jln jem dkt highway seremban..sbo jela kan.;]]

now enjoy the photos;]]

















































No comments: